Descrierea Produsului Glicostat revine la reţeta clasică, care nu conţine în compoziţie stevia ce îi dădea gustul dulceag, însă păstrează toate proprietăţile produsului: efectul hipoglicemiant este acelaşi. De asemenea, modul de administrare ramane neschimbat.Susţine metabolismul glucidic, menţinând glicemia în limite normale Ingrediente: frunze de afin (Myrtilli folium) 30%, frunze de nuc (Juglandis folium), frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba) 10%, urzică (Urticae herba) 10%, rădăcină de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus s. sem.) 10%, mentă (Menthae herba).EfectPlantele din compoziţia acestui ceai au proprietăţi hipoglicemiante (scad glicemia) şi de stimulare a funcţiilor pancreasului. Frunzele de dud conţin alcaloizi glicomimetici (cu structură asemănătoare glucozei) care potenţează secreţia de insulină şi inhibă enzimele care transformă alte zaharuri în glucoză. Taninurile din frunzele de afin, salvie şi dud scad absorbţia glucidelor introduse prin alimentaţie.RecomandăriAdjuvant în tratamentul diabetului zaharat.Contraindicaţii Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.Sarcină şi alăptareÎn sarcină şi alăptare se pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de o lună. Cura se poate relua după o pauză de o lună.Efecte secundare şi interacţiuniLa dozele recomandate nu se cunosc.PrepararePeste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară.ÎntrebuinţareSe beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.Durata unei cure este de 1 – 3 luni.Cura se poate repeta după o pauză de o lună.Asocieri recomandate:Pentru un efect mai puternic şi rapid ceaiul Glicostat-M95/M96 se poate asocia cu capsule Glicostat-M97.Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:Evitaţi consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide, bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide).Urmăriţi ca în dietă să aveţi un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide şi proteine 15%. Consumaţi cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacăze, mure, zmeură, grapefruit, lămâie, avocado), oleaginoase (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (măsline, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, ouă, conform calculului raţiei calorice şi a indexului glicemic al fiecărui aliment.Se limitează consumul de legume uscate (fasole boabe, mazăre), pâine, lactate, fructe (banane, pepene galben şi verde, piersici, mere, pere, mandarine), legume (cartofi, sfeclă roşie).Un regim bogat în fibre alimentare (min. 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulină, micşorând glicemia postprandială, încetineşte absorbţia glucidelor, scăzând colesterolul din sânge şi riscurile cardiovasculare. Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovăz, leguminoase, caise, dar şi din unele legume: broccoli, varză, morcovi, napi şi cartofi. Alimentele bogate în fibre trebuie să se încadreze în cantitatea de hidraţi de carbon recomandată de medicul diabetolog. Prezentare: cutie a 50 grame
, ,