- Glucomannanul este o fibră alimentară solubilă obținută din rădăcina de Amorphophallus konjac.
- Glucomannanul ajunge nedescompus la nivelul colonului, deoarece enzimele digestive nu acționează asupra lui.
- Glucomannanul este solubil în apă, are cea mai mare capacitate higroscopică dintre fibrele solubile; la pH acid, formează o masă mucilaginoasă, cu greutate moleculară mare.
- Glucomanannul nu este degradat de către enzimele digestive și nu este absorbit în organism sub formă de glucoză (nu crește nivelul glicemiei).
- menținerea concentrațiilor normale ale colesterolului și al trigliceridelor din sânge
- scăderea în greutate (în condițiile unei diete hipocalorice)
- ajută la reducerea consumului de alimente prin inducerea stării de sațietate
- menținerea normală a tranzitului digestiv:
- ajută la lubrefierea, înmuierea și creșterea în volum a bolului fecal
- ajută la echilibrarea florei intestinale prin efect prebiotic
Administrare:
Câte 1 capsulă de 1-3 ori/zi cu 200ml apă sau conform recomandării consultantului de specialitate.
, ,