Descrierea Produsului Proprietăţi antioxidante.Suport pentru funcţionarea normală a ficatului şi bilei.Contribuie la obţinerea confortului digestiv.Susţine revigorarea organismului. „Rozmarinul […] îl dăm în congestie a ficatului, tulburări de stomac, flatulenţă”. Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938 Ingrediente: frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) conţin ulei volatil în care predomină camfenul, borneolul şi camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C.EfectTonic-amar, coleretic, colagog, antiseptic, diuretic, antireumatismal, adaptogen, tonic nervos, aromatic.Întrebuinţări principale:-Uz intern: colici abdominale, dispepsii, balonări şi afecţiuni gastro-intestinale, anorexie, afecţiuni hepatice şi renale, reumatism, astenie, surmenaj fizic şi intelectual, tonifierea organismului.-Uz extern: reumatism, reconfortarea organismului.ContraindicaţiiNu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.Nu este indicat femeilor însărcinate.PreparareUz intern: peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.Uz extern: se fierbe o lingură plantă în 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară.ÎntrebuinţareUz intern: se beau 2 căni cu ceai pe zi.Uz extern: se aplică comprese. Prezentare: cutie a 50 g
, ,