Beneficii:
- stimulează refacerea celulei hepatice;
- reduce riscul apariției calculilor biliari;
- protejează ficatul împotriva agenților nocivi;
- susține buna funcționare a celulei hepatice.
Compoziție:
- Silimarină (extract de Armurariu/Milk Thistle/Silybum marianum) - 1000 mg;
- Excipienţi: glicerină, ulei de soia, lecitină din soia, gelatină, ceară de albine, colorant caramel, dioxid de titan, apă purificată.
ACŢIUNE:
Silivit F are acțiune hepatoprotectoare evidențiată prin refacerea structurii celulei hepatice și poate împiedica pătrunderea substanțelor toxice în celulă. Este benefic în cazul hepatitelor acute și cronice, cirozelor și steatozelor hepatice. De asemenea, Silivit F ajută la refacerea organismului după diverse intoxicații, inclusiv după consumul excesiv de alcool.
INDICAŢII:
Extractul uscat din semințele de Silybum marianum (Armurariu) are ca principiu activ silimarina, care este un complex de flavonoide, format în principal de silibină, silidianină și silicristină. Silimarina stimulează refacerea celulei hepatice lezate și apariţia de noi celule, prin favorizarea sintezei de proteine. Protejează integritatea membranei celulare la nivelul structurilor hepatice, împiedicând pătrunderea în celule a unor substanțe cu risc hepatic (alcool etilic, substanțe chimice toxice, medicamente, toxine) prin mărirea rezistenței membranei exterioare. Reduce riscul apariției calculilor biliari și favorizează digestia, prin fluidificarea și eliminarea bilei. Protejează ficatul împotriva agenților nocivi: medicamente, alcool, tutun, poluare. Este indicat persoanelor cu sensibilitate la substanțe chimice.
Stimulează sinteza enzimelor antioxidante, inhibând formarea radicalilor liberi. Stimulează sinteza hepatocitelor, mărind capacitatea lor de regenerare. Îmbunătățește digestia. Eficacitatea terapeutică a silimarinei se bazează pe două mecanisme de acțiune: în primul rând, silimarina protejează structura externa a membranei celulei hepatice , astfel încât substanțele hepatotoxice nu pătrund în celulă; în al doilea rând, silimarina stimulează activitatea polimerazei A cu efect în creșterea sintezei proteice ribozomale. Aceasta determină creșterea capacității de regenerare hepatică și stimularea neogenezei hepatocitelor. Silivit F prin concentrația mare de silimarină este recomandat ca ajuvant în afecțiuni hepatice și în perioadele de recuperare după afecţiuni hepatice. De asemenea, se recomandă persoanelor care lucrează sau trăiesc într-un mediu foarte poluat, precum și celor care au urmat un tratament îndelungat cu antibiotice. Este, de asemenea, adjuvant în tratamentul afecțiunilor ficatului: hepatite virale, toxice, alcoolice, cronice, ciroze, insuficiența hepatică. Silimarină are și efecte antioxidante evidente, împiedicând atacul radicalilor liberi asupra celulelor, previne apariția bolilor datorate civilizației, cum ar fi ateroscleroza sau oboseala cronica. Silivit F nu are efecte secundare nici în cazul unei administrări mai îndelungate și poate fi folosită și preventiv. Silivit F este un produs natural foarte bine tolerat de organism, iar concentraţia sa îi conferă eficiență maximă.
ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Contraindicat copiilor și tinerilor sub 18 ani, persoanelor alergice la plante din Familia Asteraceae/Compositae, femeilor cu chist ovarian sau endometrită. Femeile însărcinate sau care alăptează, precum și persoanele diabetice sau care urmează un tratament medicamentos trebuie să consulte medicul înainte de administrare. A nu se administra concomitent cu anticoncepționale sau cu produse cu efect antiinfecțios.
MOD DE ADMINISTRARE:
1 capsulă /zi, în timpul mesei
FORMA DE PREZENTARE:
Cutie cu 3 blistere, fiecare blister conţinând 10 capsule.
MENŢIUNI:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, la temperatura mediului ambiant, în locuri uscate şi ferite de lumina directă a soarelui. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să substituie o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. Produs notificat de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.
, ,